Kantoor een saaie plek om te werken? Nee, hoor! Al lang niet meer. We zien dat werk en plezier steeds vaker samenkomen, soms zelfs in één ruimte! Een pingpongtafel, glijbaan of schommel is op veel werkplekken heel gewoon. En dat vinden wij helemáál niet erg…

Maar waar sommige werkomgevingen alleen een klein speeltoestel voor in de pauze hebben, zijn andere werkplekken volledig omgetoverd tot een office jungle. Altijd leuk om een kijkje te nemen bij een ander! Daarom vliegen wij als een ware tarzan van liaan naar liaan naar de leukste werkplekken. Vlieg je mee?

Vergaderen in een ballenbak. Ploph! Aangekomen bij de eerste bestemming. We laten de liaan los en vallen midden in een kleurrijke ballenbak. Om ons heen zijn mensen druk aan het brainstormen. “Echt werken!?”, hoor ik je zeggen… Ja, de speelse setting van een ballenbak zorgt ervoor dat mensen zich durven open te stellen en dat creativiteit de vrije loop kan gaan. Vergaderen in een boomhut of LEGO-huisje? Denk eens out of the box. Je krijgt er energie van! Eens kijken of we dat op de tweede bestemming kwijt kunnen.

Lekker sporten. Wauw, moet je nu zien! We worden verwelkomd door een gigantische renbaan waar flink wordt gejogd. En er is meer… Werkplekken zijn voorzien van schommels en fietsen en op elke verdieping van het gebouw is een fitnessruimte aanwezig. Bewegen is zo goed voor je! Overleggen terwijl je bekaf bent, is natuurlijk niet handig. Maar even wat stoom afblazen na een pittige vergadering, is oh zo prettig. En hoe fijn is het dat je na je werk niet meer naar de sportschool hoeft!

Smakelijk eten. Zo, van al dat harde werken hebben we honger gekregen. Gelukkig komen we bij de derde bestemming aan onze trekken. Dit bedrijf heeft een ware foodcourt met de meest verse maaltijden en een kleine baristahoek op elke verdieping. Oh my, het is waar wat ze zeggen… Liefde (voor werk) gaat door de maag. Met die lekkere Caramel Macchiato in je hand, kun je de dag een stuk beter aan. Je dagelijkse vitamientjes vul je aan met een versbereide smoothie. Met dit heerlijke voedsel is optimale concentratie gegarandeerd.

Een groot dierenrijk. Met een volle maag vliegen we door naar de eindbestemming. En daar voelen we ons als een vis in het water. Zie ik dat nou goed? Daar loopt een kat! Na wat navraag blijkt dat Arthur, de kantoorkat. Arthur zorgt ervoor dat je je thuis voelt, productiever bent en is het ultieme remedie tegen stress, tenzij je allergisch bent… Maar goed, dan is er de kantoorhond. Honden op kantoor zorgen voor meer energie, doen iets positiefs met je immuunsysteem en dragen bij aan een goede werksfeer. Een paar keer per dag een blokje om is goed voor een frisse neus. En vraag die collega die je te weinig spreekt eens mee! Er zijn steeds meer bedrijven met een eigen kantoorhond. Denk er eens over na!

Zo, dan is het nu tijd om weer naar huis te gaan. Een inspirerend dagje was het zeker. Tot de volgende keer!

Ook interessant