In ons vorige blog hebben wij een aantal leuke activiteiten en initiatieven op een rijtje gezet, die je heel eenvoudig in quarantainetijd kunt doen. Maar doordat de maatregelen nog steeds grotendeels van kracht zijn, brengen we ook de komende weken een groot deel van onze tijd thuis door.

Dat gaf ons reden om op zoek te gaan naar nieuwe initiatieven en activiteiten. Alles om te voorkomen dat die verveling toeslaat! En met pen, papier en een beetje internet kom je al een heel eind.

Een virtueel uitstapje

 • Het Rijksmuseum
  De uitstapjes naar het museum zitten er door de coronacrisis helaas niet meer in. Maar gelukkig heeft het Rijksmuseum daar wat op bedacht. Met één klik op de knop wandel je zo langs de grootste meesterwerken van het Rijksmuseum. De Nachtwacht, Het Melkmeisje en Marten & Oopjen, allemaal te bewonderen dankzij de 360 º view. En met de bijpassende verhalen op de achtergrond is het net alsof je écht in het Rijksmuseum rondloopt. Heb je na de tour genoeg inspiratie opgedaan? Dan kun je ook zelf aan de slag gaan. Op het YouTube-kanaal RijksCreative vind je verschillende video’s waarin docenten laten zien hoe je de meesterwerken na kunt maken.
   
 • Het Groninger Museum
  Niet alleen via de YouTube filmpjes van het Rijksmuseum kun je aan de slag met je eigen kunstwerk. Ook het Groninger Museum speelt hier op in. Elke week dagen ze je uit middels een creatieve opdracht, die betrekking heeft op een kunstwerk uit eigen collectie. Ga aan de slag met verf, papier, kwasten en een doek en zet het eindresultaat op de foto. Dan maak je ook nog eens kans op leuke prijzen.
     
 • De virtuele dierentuin
  Is het virtuele museum niks voor jou? Je kunt ook een virtueel uitstapje maken naar de Edinburgh zoo. Via deze website neem je een kijkje in het pinguïn verblijf, kun je koekeloeren bij de panda’s, maak je kennis met de tijgers en werp je een blik op het verblijf van de koalabeer. Het is erg vermakelijk én lekker rustgevend. 

Bouw een kaartenhuis

Neem een pak speelkaarten of maak gebruik van kartonnen kaartjes en ga er maar eens lekker voor zitten. Het bouwen van een kaartenhuis vraagt namelijk om precisie en geduld. Een ideale activiteit voor in deze periode. Pak omstebeurt twee kaarten van de stapel en zet ze tegen elkaar aan. Bouw zo langzaam een huis met meerdere verdiepingen. Je zult zien hoe bevredigend het is als het eenmaal staat!

Een beetje geluk

In tijden van een crisis kan iedereen wel een beetje geluk gebruiken. Daarom is het leuk om zelf fortune cookies te knutselen. En het is makkelijker dan je denkt! Wat je nodig hebt is lijm, een passer, een schaar en verschillende soorten mooi papier. Volg vervolgens de onderstaande stappen en je bent klaar om iemand gelukkig te maken.

 1. Neem een van de papieren en teken met een passer een cirkel aan de binnenkant van het papier. De grootte mag je zelf bepalen.
 2. Knip de cirkel uit.
 3. Maak een vouw in het midden van het papier. Doe dit met de mooie kant van het papier naar binnen toe.
 4. Vouw het geheel open.
 5. Rol nu de ‘uiteindes’ van de cirkel naar binnen toe.
 6. Schrijf een mooie tekst of lieve woorden op een nieuw stukje papier.
 7. Knip deze tekst uit en leg het papiertje in het midden van de cirkel.
 8. Vouw dan de cirkel weer dicht en plak de uiteinden met lijm aan elkaar vast.

Blijf in uw kot

‘Blijf in uw kot’ is een Instagram account met een portie humor. Iedere dag worden er een of meerdere posts geplaatst met hilarische dingen die je in tijden van quarantaine kunt doen. Tips als ‘Omcirkel alle letters A in de krant’, ‘Maak een PowerPoint presentatie over je ontbijt’ en ‘Kijk ondersteboven televisie’ fleuren je Instagram account flink op deze dagen. Hé en als je dan toch tijd over hebt, probeer er dan eens eentje uit.

Probeer eens een nieuw recept

Het is slim om deze periode juist aan te grijpen om eens tijd te investeren in nieuwe, gezonde recepten. Goed voor lichaam en geest en verdrijft meteen wat tijd. Schrijf een boodschappenlijstje of bestel je boodschappen online en ga aan de slag! Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het nieuwe boek van Foodsisters staat vol met gezonde, lekkere recepten die je weerstand een flinke boost geven. Of bezoek eens de website van Miljuschka. Iedere week staat er weer een nieuw weekmenu online. Super handig. En daarnaast staat de website ook bomvol andere recepten. Van gemakkelijke recepten tot recepten die veel tijd kosten en van bakken tot braden, voor ieder wat wils.

Krijt er op los

Is het mooi weer en wil je buiten bezig zijn? Ga dan eens lekker krijten. Op een stenen ondergrond kun je de mooiste creaties maken. Een leuke bezigheid en erg vermakelijk voor de mensen die een poosje later voorbij lopen. Ben je op zoek naar iets wat je samen met je kinderen kunt doen? Ga dan voor een hartjesstoep. Kleur met verschillende kleuren krijt een hele boel hartjes op de stoep. Deel je creatie op Instagram met de hashtag #hartjesstoep en laat zien dat je de harde werkers in de zorg dankbaar bent. Of kies je liever voor een stoere bezigheid? Pak twee speelgoedautootjes en maak van krijt een kartbaan. Wie is het eerst bij de finish?

Ook deze week zijn wij weer heel benieuwd naar de mooiste creaties. Deel jij ze met ons middels de hashtag #quantore?

Ook interessant