Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het nieuwe jaar is ingeluid en dat betekent dat het tijd is om werk te maken van je goede voornemens. Denk niet te groot, maar werk in kleine stappen en houd je doelen dichtbij jezelf. Dan gaat je het vast lukken!

Nog op zoek naar inspiratie voor goede voornemens die wel haalbaar zijn. Wij zetten er een aantal op een rij!

Meer genieten

Genieten doe je niet alleen op een wit strand in een warm land. Probeer ook de kleine dingen in het leven te waarderen. Heb je een compliment van een collega gekregen? Heb je dat ene project afgerond? Dat doe je goed! Heb oog voor de kleine successen in je dag. Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag!

Beter letten op wat je eet

Doe eens een schepje minder suiker in je koffie of thee. Wist je dat koffiecreamer heel ongezond is? Dat is gemaakt van suiker met kokosvet. Beter kies je voor verse (koffie)melk. En drink eens wat meer water, juist op kantoor. Varieer met een schijfje gember of citroen! Zo kom je al een heel eind.

Minder zwart-wit denken

Er wordt vaak gedachten in termen van goed of fout. Alsof er maar twee opties zijn. Maar onthoud dat er altijd meerdere manieren zijn om tot een oplossing te komen. Laat je niet beperken en denk in mogelijkheden! Maar misschien nog belangrijker… bekijk de zaak eens vanuit een ander perspectief. Wanneer je je in een ander verplaatst, kan dat tot nieuwe inzichten leiden.

De boel beter bij elkaar houden

Iedereen heeft graag zijn vrienden en familie bij elkaar. Ga eens wat vaker bij je familie op bezoek. Spreek af met die vriendin die je te weinig ziet. Vraag of je collega een goed weekend heeft gehad. Geef je moeder eens een knuffel en laat aan de mensen van wie je houdt, zien dat je om ze geeft. We hebben elkaar nodig!

Positiever zijn

Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken. Geef jezelf vaker een compliment, tover een glimlach op je gezicht en kijk naar wat er wel is, in plaats van wat er niet is. Jij hebt zelf altijd de controle over hoe je dingen ziet en hoe je ermee omgaat. Denk jij in kansen en zie je wat je wel hebt?

Tijd om aan de slag te gaan!

Een doel waar je niet aan werkt, zal slechts een voornemen blijven. Het is nu tijd om ook echt aan het werk te gaan. Dus, kom van die bureaustoel af en ga ervoor! Stap voor stap kom jij bij je einddoel. Wedden dat je het kan?!

Ook interessant