Van groen word je ontspannen. Rood activeert. Kleuren roepen verschillende associaties op en beïnvloeden je stemming. Ook op kantoor! De kleur op kantoor is niet alleen van invloed op je humeur, maar ook op je creativiteit en productiviteit. Welke kleur heeft welk effect?

Over het algemeen zijn kantoortuinen vaak wit. Met wit creëer je rust, ruimte en mogelijkheden. Maar te veel wit geeft weer een gevoel van te veel mogelijkheden, dat leidt tot keuzestress. Een manier om dit te vermijden is door kleuren aan te brengen in de kantoorruimte. Dit doe je met meubilair, kunstwerken en natuurlijk kantoorartikelen. Omring jezelf met gekleurde kantoorartikelen en beïnvloed zo je stemming op kantoor.

Rood

Rood is een prikkelende kleur. Rood activeert en zet aan tot hoge productiviteit. Maar rood kan ook te stimulerend zijn. Gebruik dus niet te veel rode kantoorartikelen als je gefocust aan het werk wilt zijn.

Oranje

Oranje stimuleert creativiteit en is de kleur van positiviteit. Het maakt je lekker vrolijk en zorgt ervoor dat je productief kunt zijn. Bovendien is het de kleur van verbinding. Heb je een brainstormsessie? Maak dan gebruik van oranje kantoorartikelen. Dit komt het creatieve proces ten goede.

Blauw

De kleur blauw heeft een rustgevend effect en stelt mensen op hun gemak. Een kleur die betrouwbaarheid uitstraalt. Bovendien bevordert de koele kleur blauw de concentratie. Ga je voor veilig, dan ga je voor blauwe kantoorartikelen.

Groen

Groen is rustgevend en zorgt voor ontspanning. Daarnaast bevordert het groei en ontwikkeling. Het is natuurlijk ook de kleur van de natuur. Door deze kleur in je kantoor te gebruiken, breng je gevoelsmatig de natuur naar binnen.

Geel

Geel helpt je bij focus, concentratie en zelfvertrouwen. Gele memoblaadjes, een gele ordner en gele markeerstiften op je bureau. Zo breng je concentratie en focus aan in de kantoortuin.

Bij je Quantore kantoorvakhandel vind je kantoorartikelen in alle kleuren van de regenboog. Van rood tot groen en blauw tot geel, zodat jij kleur kunt geven aan je werkdag. Vind hier de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij jou in de buurt.

Quantore, kantoorartikelen voor jóu!
Quantore is met meer dan 400 leden de grootste coöperatie voor de zelfstandige kantoorvakhandel in Nederland, België en Luxemburg. Bij de Quantore kantoorvakhandel vind je alles wat je maar nodig hebt op kantoor! Wij helpen je graag bij het vinden van de oplossing die bij jou past, of het nu gaat om de juiste cartridge, het beste kopieerpapier of een slimme kantoorinrichting. Lastig om een keuze te maken? Bij ons ben je altijd welkom voor een persoonlijk gesprek en advies op maat!

Ook interessant