Op de dagen dat je vrij bent, is een heerlijk temperatuurtje natuurlijk niet verkeerd. Helaas houdt moeder natuur geen rekening met jouw werktijden en zul je moeten dealen met de warmte...

In onze vorige blog gaven wij je 5 tips om tijdens de zomer de koelte te bewaren. Is de hitte ondanks die handige tips toch naar je bol gestegen? Ga dan een stapje verder en check of jij met de onderstaande ideeën alsnog je hoofd koel kan houden.

De ventilatoren op standje blazen

Hebben de bevroren flessen voor de ventilator niet het gewenste effect bereikt? Zet er dan gewoon je hele bureau mee vol. Onder het mom van beter teveel dan te weinig, kun je niet genoeg zomerse briesjes vangen.

Ga voor een strategische kledingkeuze

Heb jij je kledingkeuze de afgelopen dagen luchtig genoeg gehouden? In de vorige blog gaven wij de tip dat lichte kleuren en natuurlijke stoffen tijdens de hitte zeer aan te raden zijn. Heeft het weerbericht een dagje regen voorspeld? Trek kleding met Hawaï prints en felle kleurtjes aan, dan ben jij het zonnetje in huis.

Een duik in het diepe

Blijkt luchtige kleding niet koel genoeg? Trek dan je zwembroek aan, zet het badje op en neem een flinke duik. Nou ja, dat gaat misschien een stapje te ver. Maar je hebt toch zeker wel een natte doek in je nek gelegd, je polsen onder de kraan gehouden en een voetenbadje onder je bureau geplaatst?

Trakteer op ijs

In de vorige blog las je dat fruit helpt om de hitte in je lijf tegen te gaan. Maar hoe lekker is een koud ijsje op een overhitte dag?  Heb je je collega’s al op ijs getrakteerd? Tijdens deze welkome onderbreking koelen je collega’s én jijzelf af en worden de batterijen opgeladen voor de laatste loodjes. Win-win!

Denk aan je omgeving!

Water, water en nog eens water. Word je helemaal moe van al die liters water die je moet drinken? Denk ook aan je planten! Struin de kantoortuinen af, op zoek naar die plantjes en deel dat water uit. En kom je een vervelende collega tegen? Je weet wat je te doen staat! 😉

Houd je hoofd koel

Zoals we al zeiden, houd je hoofd koel. Letterlijk én figuurlijk. Alle gekheid op een (ijs)stokje: een koelbox op je hoofd zetten, raden we niet aan. Maar ben je al met ijsklontjes in de weer gegaan? Leg er eentje in je nek of houd er een paar tegen je voorhoofd aan. Verkoeling gegarandeerd.  

Dep zweetdruppels op tijd af

Lukt het toch niet helemaal om je hoofd koel te houden? Zorg er dan voor dat je voldoende papier bij de hand hebt. Of je nu zweetdruppels hebt van de hitte of van het harde werken, dat maakt niet uit. Zolang je ze maar op tijd weer weg veegt. Wel zo prettig voor jou én je collega’s!

En, ben jij al zomerproof? Of blijkt uit deze check dat je nog niet helemaal goed voorbereid bent? Houd dan op de drukke en warme dagen onze tips in je achterhoofd. Dan overleef jij ongetwijfeld je collega’s, de stapel werk én de hoge temperaturen. Fijne zomer!

Quantore, kantoorartikelen voor jóu!
Alles wat je deze zomer nodig hebt op kantoor, vind je bij de Quantore kantoorvakhandel. Vind een Quantore verkooppunt bij jou in de buurt. Je bent altijd welkom voor een persoonlijk gesprek en advies op maat!

Ook interessant