Door het coronavirus zijn veel mensen genoodzaakt om hun deuren te sluiten en tijdelijk te stoppen met werken. Maar gelukkig komt daar stapje voor stapje verandering in. Goed nieuws!

Kinderen mogen weer naar school, leraren zijn weer aan het werk en contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten hebben hun deuren weer geopend. En wat zijn wij blij dat jullie er weer zijn.

Scholen zijn weer open

Weken zijn de scholen dicht geweest, maar gelukkig is dat nu verleden tijd. Kinderen mogen weer terug naar school. Niet alleen is dit super fijn voor de kinderen zelf, denk aan de structuur die weer terug komt en het lekker samen spelen. Hiermee komt ook een einde aan de momenten dat je kinderen per ongeluk door die zeer belangrijke videocall heen rennen. Oeps! Maar dat de kinderen weer terug naar school gaan, was niet mogelijk geweest zonder onze juffen en meesters. Jullie staan voor een grote uitdaging. Anderhalve meter afstand bewaren van collega’s én leerlingen, dat is zo makkelijk nog niet. Misschien werk je wel in shifts? Of maak je gebruik van handige hulpmiddelen zoals stickers en afgeplakte lijnen om zoveel mogelijk afstand te kunnen bewaren. Wij zijn in ieder geval dankbaar dat jullie er weer zijn!

Kappers openen hun deuren

Als we iets gemist hebben de afgelopen tijd zijn het de kappers wel. Lange, versleten haarpunten, een ongekende uitgroei en ontembare kapsels. Eindelijk zijn de deuren weer geopend. Het zal wel even wennen zijn om met de getroffen maatregelen te gaan werken, maar we vinden het heel fijn dat jullie deze uitdaging aangaan. Doei verwilderde haren, hallo mooie nieuwe coupe!

Schoonheidsspecialisten maken iedereen weer mooi

En niet alleen onze haren hebben het een tijdje zonder moeten doen. Ook de rest van ons lichaam is aardig op de proef gesteld. Uiteraard gaat gezondheid boven alles! Maar helaas hebben we door de coronacrisis ook de gezichtsbehandelingen en ontharingsafspraken moeten missen. Tenminste, tot 11 mei. Gelukkig kunnen we nu weer bij jullie terecht. En hoewel het werken achter een groot spatscherm met een mondkapje op ook niet is wat je gewend bent, vinden wij het heel fijn dat de deuren op een veilige manier weer geopend zijn.

Rijinstructeurs zijn weer de weg op

Ook de rijinstructeurs hebben weer groen licht gekregen. Iedereen die net had geleerd hoe je moet fileparkeren of hellingtrekken en noodgedwongen moest stoppen, mag met dank aan de rijinstructeurs weer van start. Uiteraard wel met voldoende maatregelen om veiligheid te waarborgen. Hé en een voordeel, met al die thuiswerkers is het is wel lekker rustig op de weg!

Horecamedewerkers gaan binnenkort weer aan de slag

Ook voor de horecaondernemers ziet het er inmiddels iets zonniger uit. Als alles goed blijft gaan zitten we vanaf 1 juni weer op het terras. Weliswaar nog in kleine groepjes, met reserveringen en anderhalve meter afstand, maar dat spreekt voor zich. En wat kijken we hier allemaal naar uit! Na deze enorme piek in de crisis is het fijn dat we weer met een klein gezelschap een drankje kunnen drinken.

En dan is dit nog maar een greep uit de beroepen die gelukkig weer aan het werk mogen. Even serieus, dat vinden we heel fijn! #hartvoordehardewerkers.

Quantore, kantoorartikelen voor jóu! Alles wat je nodig hebt op kantoor, vind je bij de Quantore kantoorvakhandel. Vind een Quantore verkooppunt bij jou in de buurt. Je bent altijd welkom voor een persoonlijk gesprek en advies op maat!

Ook interessant