Je concentreren op je werk, is lastiger dan ooit. In de open kantoortuin word je vaak afgeleid door telefoontjes, geklets en mailtjes die blijven binnenstromen. Het zijn allemaal prikkels die je afleiden van je taken.

Prikkels die tijd en energie kosten, zodat je een uur later nog niet veel bent opgeschoten. Dit kan leiden tot frustratie, irritatie en stress. En dat is niet de bedoeling. Stay focused! Maar hoe?

Overal prikkels

Onmisbaar in de kantoortuin is de geluiddempende oorkap of gehoorbeschermer. Misschien niet het meest flatteuze hulpmiddel, maar wel effectief! De vreemde blikken van je collega als je hem voor het eerst draagt, wegen niet op tegen de rust die je voor jezelf creëert. Binnen no-time draagt jouw collega hem ook. 😉 Goed voor de focus, productiviteit en kwaliteit van je werk!

Rommel op je bureau betekent rommel in je hoofd

Hoe fijn is het om lekker georganiseerd en efficiënt aan het werk te gaan. Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt, binnen handbereik is. En zit je dag er op? Berg dan alles netjes op, dat geeft rust. Met onze orders, mappen, brievenbakje of ladenbox is het ordenen van je kantoorspullen heerlijk eenvoudig. Lekker gefocust dus!

100 dingen tegelijk

Poeh, multitasken is overrated. Het constant schakelen tussen taken zorgt er juist voor dat je minder productief bent, wel zo’n 10% per dag! We kunnen nou eenmaal geen twee taken tegelijk als we daarover moeten nadenken. Het schakelen tussen taken kost tijd en dat is dus niet efficiënt. Maak eerst het een af en richt je dan op een volgende taak.

Niet storen!

De hele dag collega’s aan je bureau helpt niet mee. Zoek wat vaker de stiltewerkplek op. Laat je collega’s dan weten dat je even niet gestoord wilt worden. Dit kun je gemakkelijk aangeven met een bordje niet storen of een rood lampje aan je beeldscherm. Of spreek een code af. Zet je telefoon uit of leg hem in je tas. Laat Outlook niet de hele dag open staan, maar kies een aantal vaste momenten op de dag om je e-mails te beantwoorden. Creëer rust voor jezelf.

Zorg voor jezelf

Zen in de kantoortuin betekent ook dat je lief bent voor jezelf. Sta wat vaker even op en beweeg een beetje. Geniet even van een kop thee en ga in je pauze even een frisse neus halen. En… relax! Nothing is under control. 😉

Quantore, kantoorartikelen voor jóu!
Quantore is met meer dan 400 leden de grootste coöperatie voor de zelfstandige kantoorvakhandel in Nederland, België en Luxemburg. Bij de Quantore kantoorvakhandel vind je alles wat je maar nodig hebt op kantoor! Wij helpen je graag bij het vinden van de oplossing die bij jou past, of het nu gaat om de juiste cartridge, het beste kopieerpapier of een slimme kantoorinrichting. Lastig om een keuze te maken? Bij ons ben je altijd welkom voor een persoonlijk gesprek en advies op maat!

Ook interessant